Stainless steel sieraden

Wellicht heb je deze term weleens voorbij zien komen als je opzoek bent naar sieraden, maar wat is stainless steel nu eigenlijk? In Nederland noemen we het ook wel roestvrij staal, afgekort RVS. De Engelse benaming ‘stainless steel’ wordt eigenlijk meer gebruikt. Wij leggen je uit waar dit voor staat!

Wat is stainless steel?

Stainless steel, ook wel roestvrij staal, is een sterk materiaal met een legering van chroom, ijzer en koolstof. Dit materiaal zorgt voor een mooie glans over je sieraden en laat geen krasjes achter. Heb je een allergie voor nikkel of een gevoelige huid? Dan zijn roestvrije stalen sieraden een heel goede keus voor jou! Dit materiaal is namelijk ook nog eens allergievrij.

Sieraden die niet verkleuren

Stainless steel heeft dus een samenstelling van meerdere materialen. Het grootste voordeel hiervan is dat jouw sieraden niet verkleuren als ze in aanraking komen met water. Voor de meeste mensen is dit een erg belangrijk punt als ze een mooi sieraad willen kopen. Immers wil je niet altijd je sieraden af doen tijdens het sporten, douchen of zwemmen. Sieraden van dit materiaal hebben ook een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hierdoor kunnen we de meest trendy sieraden van het moment inkopen voor jou en kun je elk seizoen je sieraden afwisselen voor een nieuw kwalitatief goed item voor een fijne prijs. Op de productpagina staat altijd vermeld van welk materiaal het artikel is gemaakt. In bijna alle gevallen zijn onze sieraden van roestvrij staal gemaakt.

Stainless steel sieraden kopen

Benieuwd geworden naar sieraden die gemaakt zijn van roestvrij staal materiaal? Bekijk dan onze uitgebreide stainless steel sieraden collectie. Ons assortiment wordt wekelijks aangevuld met de nieuwste on trend items gemaakt van dit materiaal. Je vindt bij ons oorbellen, ringen, kettingen en armbanden van stainless steel. Op ons Instagram en TikTok account vind je altijd inspirerende content, neem zeker even een kijkje en volg ons als je dit nog niet doet.

We zetten graag nog even alle voordelen van dit fijne materiaal voor jou op een rijtje:

  • Stainless steel heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.
  • Stainless steel verkleurt niet. Je kunt er dus rustig mee douchen, sporten of zwemmen.
  • Het materiaal is nikkelvrij waardoor je geen allergie krijgt.
  • Stainless steel is ook nog eens krasvrij.
  • Het materiaal geeft een mooie glans aan je sieraad.

Disclaimer – Gebruik je veel hand sanitizer of kom je veel in aanraking met chloor, dan adviseren wij wel om je sieraden af te doen om de kwaliteit te waarborgen. Het zou namelijk kunnen zijn dat als de verschillende materialen met elkaar in aanraking komen de kwaliteit wordt aangetast.